Birilerinin senin için özene bezene; en özlediğin, en hasret kaldığın, sevdiğin, kokusunun burnunda tüttüğü, tadının damağını sızlattığı yemekleri yapmak için uğraştığını bilmek... Öyle hoş bir histir ki... Bu sevgi dolu yemek kokusu insanın kalbini öyle güzel okşar ki… Ve bu o kadar bize has bir özelliktir ki… Öyle severim ki bizim bu yemek etrafında dönen sevgi çemberimizi, Yemek yerken bile yemekten konuşabilme kabiliyetimizi,
BLOGU KOPYALAMAK YASAKTIR
18 Ocak 2010
İSLİM KEBABI
Günaydın sevgili dostlar haftanız hayırlı olsun ,haftaya islim kebabı ile başlasak ağırmı olur acaba?
MALZEMELER
1 kilo kemer patlıcan
yarım kilo kuşbaşı et
3 tane havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
tuz,karabiber
kızartmak için sıvıyağ
yeşil biber
domates
1 tana soğan
üzeri için kaşar dilimleri
YAPILIŞI
Kemer patlıcanlar alacalı soyup uzunlamasına dogranır,daha sonra kızartılıp kağıt havlu üzerine konulur.Öbür taraf da etler haşlanır.Havuçlar tavla zarı büyüklüğünde doğranır haşlanır.
Tavaya çok az yağ konulup soğan ve et kavrulur içerisine haşlanan havuçlar ,bezelye,tuz,karabiber atılarak kavrulur
yağı süzülen patlıcanlarımızdan 2 şer dilim alarak kase içerisinde artı şekli alacak şekilde konulup içerisine harcımızdan konulur üzerine dometes dilimi biber ve kaşar konularak ortasından kürdan batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 200 pişirilir.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
18 yorum:
Canım merhaba..Ben buna bayılırım .Çok seviyorum..Güzel görünüyor..Ellerine sağlık..Sevgiler
oh mis misss yemegin agırımı olur bacımm ellerine saglıkk afiyet olsunn
nefiss hhmm hmmm daha cuma akşamı yaptım bende afiyetle yedik vallahi bereketli olsunn
ayy ben bunun tadını çok begenmiştim :)
ablacım bayılırım ben islim kebabına.çok da nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler..
işte bu lezzete bayılıyorummm.ellerine sağlık bacımm
Nefisssssssssssss
ellerine sağlık canım çok severim ben bunu :))
Size afiyetler olsun en kısa zamanda ben de yapayım uzun zaman oldu yapmayalı ...
İyi akşamlar dilerim.........
Sevdiğim bir yemek.
Ellerine sağlık canım.
İslim kebabın süper görünüyor ellerine sağlık.
Bu arada canım ben urfalıyım ama süredir uzun süredir istanbulda yaşıyorum ama sık sık urfaya geliyorum sormusun diye söylemek istedim. Ayrca seninle tanıştığıma sevindim:))) birde ismini öğrensem çok güzel olucak.
Sevgiler...
OOO döktürmüşsün canım.Kıskandım valla bu hafta içi bende yapayım.Sevgiler.
benim de patlıcanlı bir tarifim ama mevsimi değil diye yayınlamadım.ellerine sağlık arkadaşım.
Canım 3 ayda 4 verdim darısı kalan 6 kiloya ve sana.
Sevgiler........
Sevgili Elzem Urfada patlıcanı o kadar çok yiyorlar ki mevsimi mi değil mi anlayamıyorum valla sevgiler
Sevgili Gül ne güzel yavcaş yavaş vermek ama ben sabırsızım bende 1 kilo, 1 kilo veriyorum ancak
tatlım ellerine saglık
sevgiler
oo canım yanındada pilav:))
Ellerine sağlık...
Selamlar arkadaşım, ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler. Paylaşımları beğendiğinize çok sevindim.
İslim kebabını ne zamandır yapmak istiyordum, iyiki hatırlattınız bu lezzeti bize, sevgiler canım, tekrar beklerim.
Canım bloguma ugrayabilirmisin bir bildirimim var.
Yorum Gönder