Günaydın sevgili dostlar iyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle tatlılarımın içerisinde vazgeçilmezim olan
Tatlı krizlerine ve kalabalık misafirlere birebir gelen bir tarif le haftaya başlamak güzel olur diye düşündüm.
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
1 su bardağı su
Tatlı krizlerine ve kalabalık misafirlere birebir gelen bir tarif le haftaya başlamak güzel olur diye düşündüm.
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
1 su bardağı su
100 gram margarin
bir tutam tuz
1 çay kaşığı toz şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
bir tutam tuz
1 çay kaşığı toz şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
3- yumurta
Krema İçin:
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
50 gram margarin
2 yemek kaşığı toz krem şanti
Üzeri İçin:
1 paket tarifine göre hazırlanmış çikolata sosu
YAPILIŞI:
Su, margarin, tuz ve şekeri bir tavaya alın. İyice kaynayıp margarin eriyene kadar yüksek ateşte tutun.
Unu ekleyip ocağı hafif kısın ve sürekli karıştırarak unu 5 dakika kavurun.
Karışımı ocaktan alın ve ılıyana kadar bekletin.
Bir yumurtayı ekleyip elinizle hamura iyice yedirin. Yumurta hamurla özleşince hamur ele yapışmayan bir kıvama geliyor.
Hamur ele yapışan bir hale gelene kadar yumurta eklemeye devam edin.
Hamurdan tatlı kaşığı ile alarak yağlı kağıt serili tepsiye diğer bir kaşık yardımıyla parçalar dizin.
180 dereceli önceden ısınmış fırında hamurlar şişip kızarana kadar pişirin. Fırının kapağını açmadan 15 dakika bekletin.
Bu arada krema malzemelerini krem şanti hariç pişirin, koyu bir kıvama gelince ocaktan alın. Ilıtın. Ilıyınca krem şantiyi katın ve mikserle çırpın.
Hamurların içerisini krema torbasına doldurduğumuz krema ile doldurun.
Hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunu,Profiterollerin üzerine dökerek servis edin.
Not:
Hamurları pişirerek dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Kremasını sürerek çikolata sosu kullanmadan bir gün buzdolabında bekletebilirsiniz.
Krema İçin:
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
50 gram margarin
2 yemek kaşığı toz krem şanti
Üzeri İçin:
1 paket tarifine göre hazırlanmış çikolata sosu
YAPILIŞI:
Su, margarin, tuz ve şekeri bir tavaya alın. İyice kaynayıp margarin eriyene kadar yüksek ateşte tutun.
Unu ekleyip ocağı hafif kısın ve sürekli karıştırarak unu 5 dakika kavurun.
Karışımı ocaktan alın ve ılıyana kadar bekletin.
Bir yumurtayı ekleyip elinizle hamura iyice yedirin. Yumurta hamurla özleşince hamur ele yapışmayan bir kıvama geliyor.
Hamur ele yapışan bir hale gelene kadar yumurta eklemeye devam edin.
Hamurdan tatlı kaşığı ile alarak yağlı kağıt serili tepsiye diğer bir kaşık yardımıyla parçalar dizin.
180 dereceli önceden ısınmış fırında hamurlar şişip kızarana kadar pişirin. Fırının kapağını açmadan 15 dakika bekletin.
Bu arada krema malzemelerini krem şanti hariç pişirin, koyu bir kıvama gelince ocaktan alın. Ilıtın. Ilıyınca krem şantiyi katın ve mikserle çırpın.
Hamurların içerisini krema torbasına doldurduğumuz krema ile doldurun.
Hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunu,Profiterollerin üzerine dökerek servis edin.
Not:
Hamurları pişirerek dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Kremasını sürerek çikolata sosu kullanmadan bir gün buzdolabında bekletebilirsiniz.
14 yorum:
Harik görünüyor ellerine sağlık ablacığım. Annemle baktık az önce "bizim kız döktürmüş maşallah" dedi. :))
Teşekkür ederim canım öpüyorum sizi
bayılırm ben profiterole ellerine sağlık canım benim ,harika olmuş.
profiterol en sevdiğim tatlılardan yapımı biraz uğraştırdığı için hep tembellik ederim nedense:)
ama dondurucuya koymak güzel fikir daha önce hiç aklıma gelmemişti .
ellerine sağlık canım,sevgiler...
ellerine sağlık canım harıka olmus nasıl canım çekti:)sevgiler
teyzesinin ennn çok sevdiği lezzeti yapmış:)))) afiyet olsun canım benim
görüntüsüde tadıda harıkaydı canım ellerine saglık.
mutlu haftalar tatlım:))
profiteroller nefis görünüyor:)) ellerin dert görmesin:))
En sevdiğim tatlıdır nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
ımm çok severim ellerine sağlık cnm
Bacım çok nefis görünüyor ellerine sağlık.
kocaman sevgiler
:)))
Kızların en çok sevdiği lezzettir profiterol,ellerine sağlık canımıniçi....
vallahı cok guzel gozukuyor elınıze saglık. bende herkes gıbı profıterole bayılanlardanım...
bu arada ben yenı ızleyıcınızım. blogunuz cok hos zevkle takıp edıcem
Merhabalar,
İzleyici olmaya çalıştım ama sürekli hata veriyor :(
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor,iyi bayramlar bu arada da :)
Yorum Gönder