Semirsek diğer adı kısaca ıspanaklı börek diyebiliriz.
TARİFİ
1 kilogram un
1 su brd süt
1 su brd ılık su
tuz
1 pak toz maya
Yarım paket sana yağı
İÇİ İÇİN
1 kilo ıspanak
2 tane kuru soğan
peynir
Biber salçası 1 kaşık
susam ,karaçörek otu 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI:Un ılık süt tuz toz mayayı hepsini karıştırıp ılık su ile yoğuralım hamur kıvam alana kadar su ile yoğurup mayalanmaya bırakalım.Mayalandıktan sonra yarım paket sana yagı ile tekrar yoğuralım biraz daha bekletelim hamur iyice mayalandıktan sonnra elimizi zeytinyağına batırarak cevizden büyük parçalar koparalım.Parçaları elimizi sürekli yağlayarak katmar gibi açıp katlayalım böreğimizin kat kat olması için daha sonra hazırladığımız içi kenarına koyup katlayalım ve kıvırıp iç içe koyalım uçlarını 180 derecede pişirelim afiyet olsun
5 yorum:
BEN BU TADI ÇOK İYİ BİLİRİM .AZ YEMEDİM ANTAKYADA.ELLERİNE SAĞLIK.
canım arkadaşım eline koluna sağlık harika bir börek olmuş katılımın için çok teşekkür ederim yine beklerim..sevgiler
http://nurmutfakta.blogcu.com/
Canım Ellerine sağlık börek deyince akan sular duruyor ...
:))
özelliklede ıspanaklı olunca dayanamam:))
Kevserciğim etkinlik içi soru sormuşun canım...
tarifini sayfanda yayınlayıp aynı porselen demlik etkiliğindeki gibi pembe tatların bisküvili pastalar etkinlğine yolluyorum diye yazıp yayınlıyorsun ve benim sayfamdaki mail adresime mail atıp tarifim hazır diyorsun:))
Bende 15 kasımdan sonra gelip alıyorum:))
İstediğin kadar tarifle katılabilirsin canım çok tşkr ediyorum...
Pardon canım blog adresini yazmayı unutma ltfn mailine:))
Pembe tatlar teşekkürler etkinliğe çam sakızı çoban armağanı katılacam sevgiler
Yorum Gönder