BLOGU KOPYALAMAK YASAKTIR

9 Ekim 2009

ŞANLIURFADA FESTİVAL ZAMANI











Bu yıl 9-10-11 Ekim’de birçok etkinlikle kutlanacak olan Festivallerde, Gökhan Özen, Kubat, Alişan, Münevver Özdemir, Ufuk Yıldırım ve Işık Karaca gibi ünlü sanatçılar konserler verecek. 9 Ekimde Şanlıurfa Belediyesi önünden Balıklıgöl amfi tiyatroya kadar sürecek kortej yürüyüşüyle başlayacak olan etkinlikler, mehter takımı ve halk oyunları gösterisi, El Sanatları ve demostrasyon, ünlü sanatçıların katılacağı çeşitli konserler, şiir dinletisi, çiğ köfte ve pul biber yarışması ve birçok sosyal kültürel etkinlikler yapılacak.. Festivalin ilk gününde, kortej yürüyüşü ve açılış konuşmaları, halk oyunları gösterisi, el sanatları sergisi ve Klasus Schmidt’in Göbeklitepe Konferansı ile ‘Yerel Basında Kültür Sanat Haberler Gazeteciler ve Köşe Yazarları’ konulu bir panel ve akşam ise 11 Nisan Şehir Stadı’nda Sanatçı Gökhan Özen ile Kubat tarafından bir konser sunulacak.

Festivalin ikinci gününde Belediye Önünde Mehter ve Halk Oyunları gösterisi, Urfalı Sanatçılar Karma Resim Sergisi, Urfalı Şairlerin şiir dinletisi, ‘Bizim Zamanımızda’ tiyatro oyunu, çiğköfte ve pul biber yarışması, çiğköfte ikramı ile Şanlıurfa Belediyesi Çocuk Korosu, Suriye Ekibi ve Sanatçı Alişan’ın konseri olacak.
Festivalin üçüncü gününde ise, Belediye Önünde Mehter ve Halk Oyunları gösterisi, Yaşam Tasarımı Uzmanı Yazar Filiz Tosyalı tarafından ‘Aile İçi İletişimle Mutluluk ve Yaşam Çemberi Oluşturma” semineri, Edebiyat Etkinliği, yazar İmza Etkinliği ve çiğköfte ikramı düzenlenecek. Festival son olarak 11 Nisan Şehir Stadyumu’nda sanatçılar Münevver Özdemir, Ufuk Yıldırım ve Işın Karaca’nın sunacağı konserle son bulacak.Urfaya yakın blog sever arkadaşlarıma duyrulur bu festivali kaçırmasınlar.

10 yorum:

cansudere dedi ki...

ohh ohh nekadar güzel orada olmak vardı.canım birgün fundayla plan yaptık hafta sonu için misafirin olacaz sevgiler..

Unknown dedi ki...

hoşgeldiniz blog dünyasına:)))
sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Blogunuz hayırlı olsun...

icimdeki yolculuk dedi ki...

hoş geldiniz festivale siz giderseniz bizde buradan görmek isteriz..hayırlı olsun güzel paylaşımlar diliyorum

Paşa dedi ki...

blogunuz hayırlı olsun...

laleninbahcesi dedi ki...

hoş geldiniz bloggere. Çok Urfalı arkadaşım var, yemeklerine bayılırım ama görmek kkısmet olmadı. Umarım bir gün görebilirim.

pelince dedi ki...

Canım hayırlı olsun.. paylaşımlarımız çok olsun inşallah... balıklı gölü görmek çok istiyorum,umarım bir gün kısmet olur..

sevgiler..

tasarım mekani dedi ki...

Aramiza hosgeldinizzzz..... Hayirli hafta sonu diliyorumm.. sevgiler medinem

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

efendim blogunuz hayırlı uğurlu olsun.ama bir dakika ya şanlıurfa daki etkinlikleri ben duyuracaktım seizin nerden haberiniz oldu yoksa urfada mı yaşıyorsunuz. bak çok şşaırdım bende şanlıurfada yaşaıyorum etkinlikler çok güzel yakın çevredeki arkadaşlar mutlaka gelin bekleriz.

Butikpartim dedi ki...

Blogunuz hayılı uğurlu olsun.Urfadaki festival ne güzel olacakmış,orada olmak vardı:)