Yalancı balık kızartması diye attım başlığını aslında ismi mücver, evet havalar soğudu artık salatalık ,domatesin de tadının kaçmaya başladığı şu günlerde kışlık kahvaltılar ortaya çıkmaya başladı.Genelde kışın kahvaltıda yemeyi sevdiğim mücveri evde biriken kabak içlerini gördükten sonra yapmaya karar verdim.Hemen kısaca yapılışını anlatmak istiyorum .
YAPILIŞI
Yapmış olduğum dolmalardan artan kabak içlerini rondodan geçirip sularını sıktım, dolabın altına baktığımda patetes haşlamalarını gördüm bunları da rendeleyip içine kattım.Bir büyük bağ maydonoz doğradım.Daha sonra yine rondoda bir büyük soğan ve sarmısakları kıydım bunları da kattım .Peynir istediğiniz türde peynir olabilir biraz katabilirsiniz.En son baharatlarına geldi sıra pul biber,karabiber,tuz,karbonat(kabarması için).isterseniz bir tatlı kaşığı biber salçası,4 tane yumurta,ve en önemlisi un.Bütün malzemeleri karıştıralım bir taraftan yağı kızdıralım bir yemek kaşığı kızğın yağın içine atalım eğer dağılıyor ise biraz unu eksik katmışız demektir.Dağılmıyor ise kızartmaya devam edelim.sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek de çok hoş oluyor soğuk günlerde tavsiye ederim.Afiyet olsun.
7 yorum:
bacım ellerine sağlık bizi sahte balık kızartması diye akndırdın ya neyse:)
ya bu arada ben senin ismini bilmiyorum nasıl bacılık bu böyle .sevgiler.
neşe
oh ellerine sağlık annemde en çok ıspanak mucveri yapardı süper oluyor..ama bizimkiler pek sevemediği için yapamıyorum.
Sevgili neşeli günler hotmail gönderdim.Bakıver neşecim
Bu kadar mücver seven bir insanım ama ıspanak mücverini denemedim bir gün yapıver de bana gönder sevgili paşacım bende pırasa mücverini yapayım o da harika oluyor
ohh ellerine saglık özledim valla ama yıyemiyorum yememem lazım ...
Ohhh mis gibi kokusu taaa buralara geldi...
Ellerine sağlık...
cnm ıstedi:)ellerine saglık cnmm
Yorum Gönder