


SİNİ KEBABI
1 kilo kıyma ben yarım kilo dana yarım kilo koyun olarak kullanıyorum1 Demet maydonoz 1 Baş soğan 4 Diş sarmısak tuz,karabiber,pul biber istediğiniz ölçüde
YAPILIŞI
Maydonoz,soğan ,sarmısak hepsini rondodan geçirip ete katıyorsunuz baharatları atıp bir güzel yoğuruyorsunuz elinizle şöyle eti hafif sulamayı unutmayın kıvam alması için çok iyi yoğurmanız lazım et pişerken birbirini bırakmaması için,istediğiniz bir tepsiye döşeyip üzerini patetes biber ve domatesle süsleyebilirsiniz.İsteğe göre üzerini çok az salçalı su karak sos yapıp dökebilirsiniz ama ben salça tadını ette pek sevmediğim için sade su koyarak pişirdim suyunu çok koymamak lazım pişme aşamasında suyunu kontrol etmek gerekiyor .Fırında 230 der pişirin üzerine koyduğunuz malzemeler kızarınca tepsinin kenarlarına çekerek etin üzerinin kızarmasını sağlayın Afiyet olsun.Ben çocuklara da ayrı küçük bir tepsi acısız yapdım severek yediler.
2 yorum:
ellerine saglık ohhh bilirim senn yemekleri bigünde aşür yapta gözüm doysun :)
Tabiki yaparım ama sende yap sana zorla yapmasını öğretmiştim hatırlıyormusun.Yapıp burda tüm blog dostlarımızla paylaşırız inşallah
Yorum Gönder