BLOGU KOPYALAMAK YASAKTIR

2 Şubat 2010

KEPEKLİ EKMEK


Selam uzun bir ara verdim elimde olmayan sebeplerden dolayı, pc başına geçemedim.Merak eden arkadaşlarım çok teşekkür ederim döndüm!
Ekmek makinam olmadığı için hep ekmek yapımını erteliyordum ah! biraz estetik olsun falan diyordum.Aaa bir de baktım ki bizim kapıcı çöpleri götürüyor.EEEgötürür kapıcı diyceksiniz az ilerdeki, fırına gidiyor ben takip te eller yıkınmadan ekmek alınıp getiriliyor, haa bi de bir kere merdivenlere ekmekleri döküp, topladığını görmüştüm. Allah feryat figan karar verdim .Taş devri usulu ekmekleri mi kendim yapmaya, oh iyi de oldu valla mis gibi katkısız halis mulis kepekli ekmek.
MALZEMELER
500gr Kepekli un
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
YAPILIŞI
Mayayı ılık su da eritip unu,tuzu,katıp yavaş yavaş yoğuralım ılık su ilave ederek yoğurmaya devam edelim hamur çok katı olmayacak elimize yapışmayana kadar yoğuralım.
Mayalanmaya bırakalım.Mayalandıktan sonra fırına verelim ben önce150 derecede 1 saat'a yakın pişirdim.Daha sonra fırının ısısını yükseltip üzerinin kızarmasını sağladım.
Fırından çıkan ekmeğimizin üzerine fırça yardımı ile bol su sürüyoruz altını üstünü bol su ile ıslatıyoruz korkmayın hamur olmayacak üzerini yine ıslak bez ile örtüp dinlenmeye bırakıyoruz ekmeğimiz ılıdığı zaman pamuk gibi oluyor .

7 yorum:

TATESAL dedi ki...

Canım ekmek pişiren ellerin dert görmesin,hep mutluluğu tutsun,bereket ve bol rızık olsun....

kalpkurabiye dedi ki...

canım hoşgeldinn özlettin kendini... en güzeli kendin yapmak herşeyi mümkün olduğunca:)) kapıcı ellerini yıkasa bile oraya gelene kadar mübarek ekmek nerelerden geçiyor.. en sağlıksı kendi elin en lezzetlisi de öyle..

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Kedini özletme bukadar.sevgiler bırakıyorum.

Urfa Tutkunu dedi ki...

En güzeli evde yapmak bence de. İç rahatlığıyla yer insan hiç değilse. Ama canım Urfam'ın tırnaklı ve açık ekmekleri de bir başkadır :) Nasıul özlüyorum o ekmekleri ...:(
Artık benim de bir blogspot adresim var. Yeni adresimden merhaba.

mandalincikmazi dedi ki...

Hoşgeldin :))
Maşallah hamur çok güzel kabarmış misss gibide olmuş ellerine sağlık ...

Urfa Tutkunu dedi ki...

Kendi sayfamda yorumlara cevap yazdım ama burada da belirteyim istedim. O güzel sözler beni buraya daha çok ısındırdı :) Çok teşekkür ederim.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

canımcığım ellerine sağlık.bende bu ekmeğin dokunulması konusunu sevmiyorum.Ama evde yapmak iyi fikir.Nasılsın nasıl gidiyor iyisin inşallah.
sevgiler.