BLOGU KOPYALAMAK YASAKTIR

14 Mayıs 2012

ISPANAKLI KOLAY BÖREK


Hayırlı akşamlar sevgili blogger dostlarım ziyaret için şöyle bir bakıp geçen konuklarım.Nasılsınız sesimi duyan herkes iyidir umarım duymayanlarda iyidir umarım.

Bu börek tarifimi özellikle bekar arkadaşlarıma yardımcı olabilir düşüncesi ile yayımlamak istedim hadi bakalım kolay gelsin.(yoğun istek üzerine)

MALZEMELER
6 tane yufka
1 kilo ıspanak
1 büyük boy soğan
zeytinyağı
tereyağı
tuz,karabiber,çay kaşığının ucu ile toz şeker
YAPILIŞI
Ispanaklar yıkanıp küçük küçük doğranır,soğanda yemeklik doğranıp zeytinyağı ile sote edilir.Sotelenen soğanların içine doğranmış ıspanaklar katılıp toz şeker tuz karabiber ilave edilir.Kavurmaya devam edilir.Ispanaklar kavrulduktan sonra soğutulur.
İlk Yufkamız açılır içerisi eritilmiş tereyağı ile yağlanıp, ikinci yufkamızda üst üste konulup yağlanır.En son üçüncü yufkamızda ikincinin üzerine konulup yağlanır ve önce ikiye sonra dörde ve sekiz parçaya bölünür aynı sigara böreği yapar gibi uçlara harcımızdan konulup kalın kalın sarılır.
böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ile süsledikten sonra 180C pişirelim.
İsterseniz böreklerimizin fazlasını daha sonra pişirmek üzere buzluğa atabilirsiniz.Buzluktan çıkarıp direk buzlu olarak fırına atalım.

NOT:Böreklerimizin harcını isteğe göre patatesli,peynirli,zeytinli,kabaklı,mercimekli hazırlayabilirsiniz.Tercih size kalmış.
Afiyet olsun


2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ıspanağı börekte çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Tarif diyarı dedi ki...

ISPANAKLI BÖREĞİDE SAVERİM:)ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.SEVGİLER