Günaydın Sevgili Dostlar Mübarek Mevlit Kandilini de hayırlısı ile geçirdik inşallah bu gün vericeğim tarifi sadece Şanlıurfada gördüm basit ve çok lezzetli patatesi hiç bu kadar lezzetli yememiştim patatesler biraz şekilsiz oldular ama işte adı kubbe kubbe olduğu için Harran Kubbe
Yapılışı ise çok basit patatesleri soyup tepsiye diziyoruz kubbe şeklinde üzerine tuz atıp ara ara tereyağına koyup taş fırına gönderiyoruz patatesler tereyağını ve tuzu odun ateşi ile pişerken çekiyor ve yumşacık oluyor tadı da nefis oluyor artık hangi yemeğin yanında vermek isterseniz size kalmış bu nefis tadı değerlendirmek.
20 yorum:
Günaydın arkadaşım, hakikaten değişk bir patates tarifi, özellikle etli yemeklerin yanına iyi bir garnitür olur. Ara ara derken tereyağını yani pişerken çıkarıptamı koyuyorsun, orayı biraz açıklarsan sevinirim, bu ara gül kokulu kek için bende cevap yazdım sana. sevgiler.
ELLERİNİZE SAĞLIK.KAHVALTIDA SÜPER OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HAYIRLI CUMALAR.
Sevgili Filiz kahvaltı da süper oluyor
Sevgili Gelincik patatesin üzerine aralarına koyup fırına gönderiyorum su koymuyorum yağ ile pişiyor
Ellerine sağlık cnm. Geçmiş kandilin mübarek olsun. Sevgiler...
ellerine sağlık harika görünüyo.
şimdi o tabak burda olsaydı kahvaltıda hepsini indirirdim mideye.
biberlerede değinmeden geçem onlara patatesler kadak lezzetli görünüyo
Canım ellerine sağlık ....
Ne kadar hoş ve değişik...
Hayırlı cumalar kardeşim...
çok güzelmiş bu kubbeler bayıldım doğrusu tatlım ellerine sağlıkk:)
ellerine sağlık
Ellerine sağlık. Bende de bir kubbe tarifi var ama o daha değişikti. Bu enfes olmuştur tahmin edebiliyorum. Çocukken harmanbişe gömerdik patatesleri =) Sevgiler.
ablacim gercekten de cok nefis gorunuyor.tas firinda pismesi de harika bir tat vermistir.ellerine saglik.sevgiler..
Elifim teşekkürler seni görmek ne güzel sevgiler
Sevgili Aslıhan elindeki Kubbe tarifini merak ettim yapıp bizimle paylaşırsan sevinirim canım bende onu öğrenmiş olurum.Bisde küçükken tandıra ekmek yapardık ekmekden sonra içine patatesleri atıp başında beklerdik.Şimdi kalmadı tandırlar her mahalle arasında vardı.
ay çok iştah açıcı görünüyo bunlar acı turşularla varya oy oyyy eline sağlık kilo yapmaz bu patatesler demi))
sevgili Havvanur hem çok lezzetli hemde çok sakıncalı çünkü çok yediriyor
Ben henüz yapmadım ama tarifini eklemiştim. Kendim deneyince resimleyip yayınlarım inşaAllah. Tarifi şu linkte:
http://urfatutkunu.blogspot.com/2010/02/harran-kubbeleri-yemegi.html
gerçekten çok degişik canım.
ay ay çok değişik ve güzel şifalar olsun
canım benimmmm sonunda yorum yazabiliyorum sana:)bu durumda o kadar cok blog varkı coğuna yazılamaıyor.ayarlamana sevindim.çok pratik olmuş bu patatesler ellerıne saglık canım.:)sevgiler
iki sene önce gitmiştim şanlı urfaya orda çogu yemek taş fırında pişiyor bu patateside tatmıştım bir et yemeğinin yanına köymuşlardı
tadı ise süperdi :)
seninde ellerine sağlık canım
afiyet bal olsun
iyi hafta sonları canım..sevgiler
Yorum Gönder