BLOGU KOPYALAMAK YASAKTIR

25 Şubat 2010

HARRAN KUBBE


Günaydın Sevgili Dostlar Mübarek Mevlit Kandilini de hayırlısı ile geçirdik inşallah bu gün vericeğim tarifi sadece Şanlıurfada gördüm basit ve çok lezzetli patatesi hiç bu kadar lezzetli yememiştim patatesler biraz şekilsiz oldular ama işte adı kubbe kubbe olduğu için Harran Kubbe
Yapılışı ise çok basit patatesleri soyup tepsiye diziyoruz kubbe şeklinde üzerine tuz atıp ara ara tereyağına koyup taş fırına gönderiyoruz patatesler tereyağını ve tuzu odun ateşi ile pişerken çekiyor ve yumşacık oluyor tadı da nefis oluyor artık hangi yemeğin yanında vermek isterseniz size kalmış bu nefis tadı değerlendirmek.

20 yorum:

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Günaydın arkadaşım, hakikaten değişk bir patates tarifi, özellikle etli yemeklerin yanına iyi bir garnitür olur. Ara ara derken tereyağını yani pişerken çıkarıptamı koyuyorsun, orayı biraz açıklarsan sevinirim, bu ara gül kokulu kek için bende cevap yazdım sana. sevgiler.

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK.KAHVALTIDA SÜPER OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HAYIRLI CUMALAR.

KEYFESEYRAN dedi ki...

Sevgili Filiz kahvaltı da süper oluyor

KEYFESEYRAN dedi ki...

Sevgili Gelincik patatesin üzerine aralarına koyup fırına gönderiyorum su koymuyorum yağ ile pişiyor

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık cnm. Geçmiş kandilin mübarek olsun. Sevgiler...

BAL TATLISI dedi ki...

ellerine sağlık harika görünüyo.
şimdi o tabak burda olsaydı kahvaltıda hepsini indirirdim mideye.
biberlerede değinmeden geçem onlara patatesler kadak lezzetli görünüyo

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık ....

Ne kadar hoş ve değişik...
Hayırlı cumalar kardeşim...

kalpkurabiye dedi ki...

çok güzelmiş bu kubbeler bayıldım doğrusu tatlım ellerine sağlıkk:)

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık

Urfa Tutkunu dedi ki...

Ellerine sağlık. Bende de bir kubbe tarifi var ama o daha değişikti. Bu enfes olmuştur tahmin edebiliyorum. Çocukken harmanbişe gömerdik patatesleri =) Sevgiler.

elif dedi ki...

ablacim gercekten de cok nefis gorunuyor.tas firinda pismesi de harika bir tat vermistir.ellerine saglik.sevgiler..

KEYFESEYRAN dedi ki...

Elifim teşekkürler seni görmek ne güzel sevgiler

KEYFESEYRAN dedi ki...

Sevgili Aslıhan elindeki Kubbe tarifini merak ettim yapıp bizimle paylaşırsan sevinirim canım bende onu öğrenmiş olurum.Bisde küçükken tandıra ekmek yapardık ekmekden sonra içine patatesleri atıp başında beklerdik.Şimdi kalmadı tandırlar her mahalle arasında vardı.

havvanur dedi ki...

ay çok iştah açıcı görünüyo bunlar acı turşularla varya oy oyyy eline sağlık kilo yapmaz bu patatesler demi))

KEYFESEYRAN dedi ki...

sevgili Havvanur hem çok lezzetli hemde çok sakıncalı çünkü çok yediriyor

Urfa Tutkunu dedi ki...

Ben henüz yapmadım ama tarifini eklemiştim. Kendim deneyince resimleyip yayınlarım inşaAllah. Tarifi şu linkte:

http://urfatutkunu.blogspot.com/2010/02/harran-kubbeleri-yemegi.html

cansudere dedi ki...

gerçekten çok degişik canım.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

ay ay çok değişik ve güzel şifalar olsun

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım benimmmm sonunda yorum yazabiliyorum sana:)bu durumda o kadar cok blog varkı coğuna yazılamaıyor.ayarlamana sevindim.çok pratik olmuş bu patatesler ellerıne saglık canım.:)sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

iki sene önce gitmiştim şanlı urfaya orda çogu yemek taş fırında pişiyor bu patateside tatmıştım bir et yemeğinin yanına köymuşlardı
tadı ise süperdi :)
seninde ellerine sağlık canım
afiyet bal olsun
iyi hafta sonları canım..sevgiler