BLOGU KOPYALAMAK YASAKTIR

19 Ocak 2010

EKLER




Hamuru için

2 Su bardagi su yarim paket margarin

4 Adet yumurta

6 Çorba kasıgı un

Kreması için :

2 Adet yumurta

2 Çorba kasıgı un yarım su bardagi tozseker ,yarım kilo süt 1 kaşık margarin 1 Paket vanilya


Sos için :1 Paket bitter çikolata ,2 Çorba kasıgı su ,50 gr margarin

TARIFI:Bir tencerede suyu kaynatın. üzerine yagi koyarak eritin. Atesten alın ve unu yavas yavas ilave ederek, karıstırın. Biraz pisirın altını kapatıp, yumurtaları teker teker ekleyerek karıstırın.

Hamuru tepsiye sıkma tobası ile sıkın veya kasıkla tek tek uzun uzun dökün.

200 derecedeki fırına koyun, kabarıp pembelesince fırını kapatıp soguyana kadar içinden çikarmayin.

Pisme süresince ve soguyuncaya kadar firin kapagini açmayin, yoksa ekler hamurunuz çöker.

Krema için ; yumurta, un, tozseker ve sütü karıstırarak muhallebi gibi pisirin.

Margarin ve vanilyayi ekleyerek iyice çırpın.

Bu kremayi soguyan ekleri enlemesine bir kenarindan keserek içine sürün.

Sos için : Derin bir kaba su koyun. Baska bir kabin içine sos malzemelerini, yani çikolata, su ve margarini koyun. Ocagın altıniıyakın.

Çikolata kabini içi su dolu kabin içine oturtun. Benmari usulü çikolatayi eritin. Ekler pastalarin üzerine çikolatali sosu dökün.

Afiyet olsun

4 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Harika görünüyor.Bir tanecik aldım.Sevgiler bıraktım.

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ellerıne sağlık hazır gibi olmuş..
Sevgilerle..

KEYFESEYRAN dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlar sizin yaptığınız güzellikler yanında hiç kalır sevgiler

elif dedi ki...

ellerine sağlık ablacım bayılırım ben eklere:)sevgiler..