BLOGU KOPYALAMAK YASAKTIR

4 Mart 2010

KEPEKLİ UN İLE MİNİK HAŞHAŞLI EKMEKLERİM


Mis gibi ekmek kokusu ile uyanmak vardı ama ben yaptığım için uyanamadım,ekmek yapma çalışmalarım makinasız devam ediyor makina almayı aklıma koymuştum ama vazgeçtim .Eğer ben makina olmadan da böyle lezzetli ekmekler yapıp bol bol yiyorsam eyvah makina alınca ne olur halim deyip bi çırpıda vazgeçtim eeee ekmek makinam olmadan da lezzetli ekmekler yapabilirim sanırım

MALZEMELER

500 gr Kepekli un

1 paket küçük toz maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı haşhaş

hamuru yoğurmak için ılık su


YAPILIŞI

Un,tuz,toz maya,haşhaş hepsi karıştırılır su ilave edilerek yoğrulur.Hamur ele yapışacak kıvamda olmalı ki içi puf puf olsun fazla sert yoğrulursa taş gibi bir ekmeğimiz olabilir.Hamurdan istediğimiz büyüklükte yumaklar alarak fırın tepsisine koyup üzerlerini bıçak ile + şekli atalım ve 180 derecede pişirelim.Ekmeklerimiz fırından çıkar çıkmaz üzerlerine fırça yardımı ile bol su sürelim ekmekler suyu çekiyor temiz sofraya sarıp dinlendirelim.

7 yorum:

havvanur dedi ki...

becerikli arkadaşım ekmeklerde yaparmış nfis nefiss kıs bnc makine almaa ))ekmek yaparken kalori harcarsın kilo kalmaz ama ya yerken)))

FİLİZ dedi ki...

ellerinize sağlık.nefis görünüyor sevgiler.

Tarif Diyarı dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım ekmekler nefis olmuş oooh misler gibi kendi elerinle yapmak gibisi yok.Sizlere afiyet şeker olsun.Sevgiler

yemek yapalım dedi ki...

evde yapılmış ekmek gibisi varmı,aslında bende kendim yapmak hatta dışardan almamak istiyorum ama çoooooooook üşeniyorum

ellerine sağlık ,afiyet olsun

Betül dedi ki...

Oooh misler gibi kokmustur ellerine saglik :))

susamcorekotu dedi ki...

elbetteki makina şart değil benim olduğu halde gücüm varsa elde yoğurup fırına koyuyorum eline sağlık tatlım şifalar olsun hayırlı cumalar

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ekmekler nefis:)Kokusu sanki burnuma geldi.Ellerine sağlık.