Mis gibi ekmek kokusu ile uyanmak vardı ama ben yaptığım için uyanamadım,ekmek yapma çalışmalarım makinasız devam ediyor makina almayı aklıma koymuştum ama vazgeçtim .Eğer ben makina olmadan da böyle lezzetli ekmekler yapıp bol bol yiyorsam eyvah makina alınca ne olur halim deyip bi çırpıda vazgeçtim eeee ekmek makinam olmadan da lezzetli ekmekler yapabilirim sanırım
MALZEMELER
500 gr Kepekli un
1 paket küçük toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı haşhaş
hamuru yoğurmak için ılık su
YAPILIŞI
Un,tuz,toz maya,haşhaş hepsi karıştırılır su ilave edilerek yoğrulur.Hamur ele yapışacak kıvamda olmalı ki içi puf puf olsun fazla sert yoğrulursa taş gibi bir ekmeğimiz olabilir.Hamurdan istediğimiz büyüklükte yumaklar alarak fırın tepsisine koyup üzerlerini bıçak ile + şekli atalım ve 180 derecede pişirelim.Ekmeklerimiz fırından çıkar çıkmaz üzerlerine fırça yardımı ile bol su sürelim ekmekler suyu çekiyor temiz sofraya sarıp dinlendirelim.
7 yorum:
becerikli arkadaşım ekmeklerde yaparmış nfis nefiss kıs bnc makine almaa ))ekmek yaparken kalori harcarsın kilo kalmaz ama ya yerken)))
ellerinize sağlık.nefis görünüyor sevgiler.
Eline sağlık arkadaşım ekmekler nefis olmuş oooh misler gibi kendi elerinle yapmak gibisi yok.Sizlere afiyet şeker olsun.Sevgiler
evde yapılmış ekmek gibisi varmı,aslında bende kendim yapmak hatta dışardan almamak istiyorum ama çoooooooook üşeniyorum
ellerine sağlık ,afiyet olsun
Oooh misler gibi kokmustur ellerine saglik :))
elbetteki makina şart değil benim olduğu halde gücüm varsa elde yoğurup fırına koyuyorum eline sağlık tatlım şifalar olsun hayırlı cumalar
Canım ekmekler nefis:)Kokusu sanki burnuma geldi.Ellerine sağlık.
Yorum Gönder