BLOGU KOPYALAMAK YASAKTIR

18 Ocak 2010

İSLİM KEBABI


Günaydın sevgili dostlar haftanız hayırlı olsun ,haftaya islim kebabı ile başlasak ağırmı olur acaba?
MALZEMELER
1 kilo kemer patlıcan
yarım kilo kuşbaşı et
3 tane havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
tuz,karabiber
kızartmak için sıvıyağ
yeşil biber
domates
1 tana soğan
üzeri için kaşar dilimleri
YAPILIŞI
Kemer patlıcanlar alacalı soyup uzunlamasına dogranır,daha sonra kızartılıp kağıt havlu üzerine konulur.Öbür taraf da etler haşlanır.Havuçlar tavla zarı büyüklüğünde doğranır haşlanır.
Tavaya çok az yağ konulup soğan ve et kavrulur içerisine haşlanan havuçlar ,bezelye,tuz,karabiber atılarak kavrulur
yağı süzülen patlıcanlarımızdan 2 şer dilim alarak kase içerisinde artı şekli alacak şekilde konulup içerisine harcımızdan konulur üzerine dometes dilimi biber ve kaşar konularak ortasından kürdan batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 200 pişirilir.Afiyet olsun

18 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım merhaba..Ben buna bayılırım .Çok seviyorum..Güzel görünüyor..Ellerine sağlık..Sevgiler

havvanur dedi ki...

oh mis misss yemegin agırımı olur bacımm ellerine saglıkk afiyet olsunn

kalpkurabiye dedi ki...

nefiss hhmm hmmm daha cuma akşamı yaptım bende afiyetle yedik vallahi bereketli olsunn

gül dedi ki...

ayy ben bunun tadını çok begenmiştim :)

elif dedi ki...

ablacım bayılırım ben islim kebabına.çok da nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler..

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

işte bu lezzete bayılıyorummm.ellerine sağlık bacımm

mandalincikmazi dedi ki...

Nefisssssssssssss
ellerine sağlık canım çok severim ben bunu :))
Size afiyetler olsun en kısa zamanda ben de yapayım uzun zaman oldu yapmayalı ...
İyi akşamlar dilerim.........

Ayşe dedi ki...

Sevdiğim bir yemek.
Ellerine sağlık canım.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

İslim kebabın süper görünüyor ellerine sağlık.
Bu arada canım ben urfalıyım ama süredir uzun süredir istanbulda yaşıyorum ama sık sık urfaya geliyorum sormusun diye söylemek istedim. Ayrca seninle tanıştığıma sevindim:))) birde ismini öğrensem çok güzel olucak.
Sevgiler...

LEZİZCE dedi ki...

OOO döktürmüşsün canım.Kıskandım valla bu hafta içi bende yapayım.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

benim de patlıcanlı bir tarifim ama mevsimi değil diye yayınlamadım.ellerine sağlık arkadaşım.

LEZİZCE dedi ki...

Canım 3 ayda 4 verdim darısı kalan 6 kiloya ve sana.
Sevgiler........

KEYFESEYRAN dedi ki...

Sevgili Elzem Urfada patlıcanı o kadar çok yiyorlar ki mevsimi mi değil mi anlayamıyorum valla sevgiler

KEYFESEYRAN dedi ki...

Sevgili Gül ne güzel yavcaş yavaş vermek ama ben sabırsızım bende 1 kilo, 1 kilo veriyorum ancak

Sevil Şahin dedi ki...

tatlım ellerine saglık
sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

oo canım yanındada pilav:))

Ellerine sağlık...

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Selamlar arkadaşım, ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler. Paylaşımları beğendiğinize çok sevindim.

İslim kebabını ne zamandır yapmak istiyordum, iyiki hatırlattınız bu lezzeti bize, sevgiler canım, tekrar beklerim.

LEZİZCE dedi ki...

Canım bloguma ugrayabilirmisin bir bildirimim var.